Онлайн курсове по немска граматика

(на учебната платформа Moodle)

записването за курсовете, започващи на 20.09 2021 г., приключи!

Следващите курсове на ниво А1, А2 И B1 ще стартират през месец януари 2022г.

На учебната платформа Moodle съм сформирала онлайн курсове по немска граматика (на нива А1, А2 и В1). По този начин няма нужда да сте „на линия“ в уречен ден и час, а можете да учите в удобно за вас време от денонощието – материалите са достъпни в писмен и видео вид.

!Курсовете са подходящи както за учащи немски език, които тепърва ще се захващат с даденото ниво (както теорията, така и всички упражнения на немски са преведени на бълг. език), така и за тези от вас, които вече имат известни познания на съответното ниво – курсът предлага задълбочени знания и може да послужи за обобщение и донаучаване на граматиката!

Всеки курс е с продължителност 10 седмици, а индивидуалният достъп до материалите и упражненията – общо 11 седмици (регулярните 10 седмици, в които тече самият курс стъпка по стъпка + допълнителна 1 седмица за самостоятелно самоусъвършенстване). Курсът е структуриран по следния начин:

1. В началото има кратък Входящ тест (по-скоро с цел преговор-обобщение отколкото изпит).

2. В рамките на 10 седмици една по една следват общо 10 теми от немската граматика съобразно съответното ниво, като всяка седмица получавате достъп до следващата нова тема; предишните теми остават видими до края на курса. Всяка тема има следното съдържание:

2.1. Урок: теоретична част, в която са обяснени граматическите правила + съвети за правилното им приложение, както и подходящи примери;

2.2. Упражнения: подбрани/съставени от мен упражнения, с помощта на които упражнявате теорията и затвърждавате теоретическите си познания;

2.3. Домашна работа: вие пишете и предавате домашните в уречения срок (най-добре написани на ръка), а аз ги проверявам и оценявам и ви ги връщам проверени с коментар;

3. Курсът приключва с Изходящ тест, с помощта на който можете да проверите натрупаните знания от курса.

*В рамките на курса има раздел Въпроси„, където можете да задавате въпросите си към мен относно уроците, упражненията и домашните.

Темите на курс „Немска граматика А1„: Съществителни имена и техните родове, Четирите падежа, Глаголите и тяхното спрежение, Местоимения, Немското изречение (подредба), Отрицанието, Модалните глаголи в сег. вр., Заповедни/ възклицателни изречения, миналите времена Präteritum (на „haben“ и“sein“) и Perfekt (начални познания).

Темите на курс „Немска граматика А2„: Сложносъставни думи, Степенуване на прилагателните, Миналото време Perfekt (подробно), Миналото време Präteritum (вкл. на модалните глаголи), Бъдеще време, Глаголи с допълнения в Akkusativ и Dativ, Възвратни глаголи, Съюзи в подчинени изречения, Предлози винаги с Akkusativ и винаги с Dativ + предлози с Genitiv, Предлози едновременно с Akkusativ и Dativ.

Темите на курс „Немска граматика B1“: Склонение на прилагателните, Предлози за място и предлози за време, Глаголи с предлози (т.н. Рекция на глаголите), Konjunktiv II, Plusquamperfekt, Подчинени изречения (различни видове: за време, за причина, с въпросителни думи и т.н.), Относителни изречения, Конструкцията „zu“ + Infinitiv, Passiv.

Цена на курс (за едно ниво): 150€.

Ако продължите със следващо ниво (A1 -> А2 -> В1), получавате отстъпка = 10% от цената на курса.

Как да се запишете? Това са стъпките:

 1. Заявявате желанието си да участвате като попълните формуляра по-долу. По този начин изразявате съгласието си с условията и записването Ви е обвързващо.
 2. Следва потвърждение по имейл от моя страна, че сте записан(а).
 3. Заплащане (подробности по имейл на указания от Вас имейл адрес).
 4. Получаване на достъп за платформата Moodle (Аз ви регистрирам и ви изпращам линк към вашия профил за времето, през което протича курса.).
 5. Учене по теми в сроковете на курса (в рамките на 10+1 седмици).
Следващите курсове на ниво А1, А2 И B1 ще стартират през месец януари 2022г.

Да, приемам условията и се записвам за онлайн курс по немска граматика. Моите данни:

Благодаря Ви за доверието! Успех при усвояването на материала!

Отзиви:

Здравейте Анелия, преди бях влюбена в немския, но сега с Вашия поход още повече. Дълго време търсих най-подходящата форма и сега я открих. … Уроците са много добре структурирани, благодаря.“ Т.Д.

Курсът ми допадна много. Особено полезно за мен беше, че всичко беше преведено на български език – по този начин покрай граматиката научих и много нови думи и изречения. Благодаря!“ Г.П.

Благодаря Ви много за всичко, което правите! Наистина не съм попадала на по-добре поднесени и обяснени уроци от Вашите! “ Н.Н.

„Много Ви благодаря за курса! Обясненията са прекрасни, пасват чудесно с упражненията към тях. Изключително съм доволна от самия подход. Възхищавам Ви се!“ Т.Р.

Мила Анелия, искам от цялото си сърце да Ви Благодаря за огромния труд, който полагате за нас – Вашите ученици! … виждам какво сте събрала за нас. Това е огромен труд, Респект! “ М.К.

Много ми харесват домашните, които ни давате! Толкова много и разнообразни задачи, толкова много труд от Ваша страна! Благодаря ❤“ M.K.

Благодаря ви за усилията, които полагате, за да може всеки които има желание да научи този труден (поне за мен) език.“ Г.П.

Благодаря ви, уроците са полезни и много ясно и подробно обяснени, за което браво за труда. 🙂“ С.Н.

10 Kommentare zu „Онлайн курсове по немска граматика

 1. Здравейте, може ли да ми кажете дали имате вечерни онлайн курсове по немски на ниво А1.
  Благодаря ви.
  Поздрави Теодора

  Gefällt mir

  1. Здравейте, Теодора.
   Онлайн курсовете, които предлагам, не са в определен ден и час, а се провеждат в писмен и видео формат, т.е. можете да учите и правите упражненията по всяко време на денонощието. В описанието ще намерите пълна информация.
   Поздрави, Анелия

   Gefällt mir

  1. Здравейте, Данаил. Преподавам и В2, но на тези онлайн курсове се учи и упражнява главно граматиката, а тя е предмет на изучаване на нивата А1, А2 и В1; на ниво В2 само се повтаря и донаучава. 🙂

   Gefällt mir

 2. В какво време ще се провеждат ,часовете? Ако човек е работещ ,ще е трудно да има присъствие на всички часове.
  Благодаря!

  Gefällt mir

  1. Ако прочетете описанието внимателно, ще видите, че участниците не са обвързани с конкретни дати и часове; курсът протича в писмен и видео формат. 🙂

   Gefällt mir

   1. Благодаря! Да прочетох ,но не ми стана много понятно .Сега обаче всичко ми се изясни . Т.е. ние жива връзка, няма да имаме ,само ще комуникираме в писмен вид. Така го разбирам . И още нещо да си изясня. А1 ще продължи 10 седмици ,както и всяко следващо ниво по още 10 седмици (приблизително по 2 месеца и половина на ниво).
    Благодаря!

    Gefällt mir

   2. 👍
    Всяко едно отделно ниво (А1, А2 и В1) продължава общо 10 седмици – по една тема на седмица, т.е. на ниво общо 10 теми за тези 10 седмици. Написана е и крайната дата на курса, прочетете описанието докрай. 🙂

    Gefällt mir

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s