Онлайн курсове по немска ГРАМАТИКА

(на учебната платформа Moodle)

Следващите курсове по ГРАМАТИКА на ниво А1, А2, B1 и B2 ще стартират на 05.06.2023г. в преработен вариант, с още повече упражнения! 👌

На учебната платформа Moodle съм сформирала онлайн курсове по немска граматика (на нива А1, А2, B1 и В2). По този начин няма нужда да сте „на линия“ в уречен ден и час, а можете да учите в удобно за вас време от денонощиетоматериалите са достъпни в писмен и видео формат.

!Курсовете са подходящи както за учащи немски език, които тепърва ще се захващат с даденото ниво (както теорията, така и всички упражнения на немски са преведени на бълг. език), така и за тези от вас, които вече имат известни познания на съответното ниво – курсът предлага задълбочени знания и може да послужи за обобщение и донаучаване на граматиката! Важно условие за успешното справяне с курса е проявата на мотивация и самодисциплина.

Всеки курс е с продължителност 10 седмици (+ 1 допълнителна седмица за самостоятелно самоусъвършенстване).

Курсът е структуриран по следния начин:

1. В началото има кратък Входящ тест (по-скоро с цел преговор-обобщение отколкото изпит).

2. В рамките на 10 седмици една по една следват общо 10 теми от немската граматика съобразно съответното ниво, като всяка седмица получавате достъп до следващата нова тема; предишните теми остават видими до края на курса. Всяка тема има следното съдържание:

2.1. Урок: теоретична част, в която са обяснени граматическите правила + съвети за правилното им приложение, както и подходящи примери;

2.2. Упражнения: подбрани/съставени от мен упражнения, с помощта на които упражнявате теорията и затвърждавате теоретическите си познания;

2.3. Домашна работа: Вие пишете и предавате домашните в уречения срок (най-добре написани на ръка), а аз ги проверявам и оценявам и ви ги връщам проверени с коментар;

3. Курсът приключва с Изходящ тест, с помощта на който можете да проверите натрупаните знания от курса.

*В рамките на курса има раздел Въпроси„, където можете да задавате въпросите си към мен относно уроците, упражненията и домашните.

Темите на курс „Немска граматика А1„: Съществителни имена и техните родове, Четирите падежа, Глаголите и тяхното спрежение, Местоимения, Немското изречение (подредба), Отрицанието, Модалните глаголи в сег. вр., Заповедни/ възклицателни изречения, миналите времена Präteritum (на „haben“ и“sein“) и Perfekt (начални познания).

Темите на курс „Немска граматика А2„: Сложносъставни думи, Степенуване на прилагателните, Миналото време Perfekt (подробно), Миналото време Präteritum (вкл. на модалните глаголи), Бъдеще време, Глаголи с допълнения в Akkusativ и Dativ, Възвратни глаголи, Съюзи в подчинени изречения, Предлози винаги с Akkusativ и винаги с Dativ + предлози с Genitiv, Предлози едновременно с Akkusativ и Dativ (т.нар. Wechselpräpositionen).

Темите на курс „Немска граматика B1“: Склонение на прилагателните, Предлози за място и предлози за време, Глаголи с предлози (т.н. Рекция на глаголите), Konjunktiv II, Plusquamperfekt, Подчинени изречения (различни видове: за време, за причина, с въпросителни думи и т.н.), Относителни изречения, Конструкцията „zu“ + Infinitiv, Passiv.

Темите на курс „Немска граматика B2“: Двойни съюзи, Съществителни и прилагателни с предлози (т.н. Рекция на съществителните и прилагателните), Konjunktiv II в мин. време, Konjunktiv I (Indirekte Rede), Относителни местоимения с предлози, Partizip I und II als Attribute, Modalverben im Perfekt und mit Passiv, Nomen-Verb-Verbindungen, TeKaMoLo.

Цена на курс (за едно ниво): 165€.

Ако продължите със следващо ниво (A1 -> А2 -> В1-> B2), то ще е на цена 150.

Как да се запишете? Това са стъпките:

 1. Заявявате желанието си да участвате като попълните формуляра по-долу. По този начин изразявате съгласието си с условията и записването Ви е обвързващо.
 2. Следва потвърждение по имейл от моя страна, че сте записан(а).
 3. Заплащане (подробности по имейл на указания от Вас имейл адрес).
 4. Получаване на достъп на платформата Moodle (Аз ви регистрирам и ви изпращам линк към вашия профил за времето, през което протича курса.).
 5. Учене по теми в сроковете на курса (в рамките на 10 седмици).

Да, приемам условията и се записвам за онлайн курс по немска ГРАМАТИКА с начало 05.06.2023г. Моите данни:

Благодаря Ви за доверието! Успех при усвояването на материала!

Често задавани въпроси и отговори:

 1. В кой ден и час се провеждат курсовете? Имам много ангажименти и не мога да бъда онлайн в определено време.
  • В такъв случай този курс е точно за Вас! Уроците, упражненията и домашните задания са представени във видео и писмен вид и сам(а) определяте в кой ден и час от денонощието имате време и желание да се включите. Чудесно, нали? Разбира се, изисква се самодисциплина. 🙂
 2. Не мога да определя нивото си сам(а), на кой курс да се запиша?
  • Темите на всяко едно ниво (А1, А2, В1, В2) са изброени на сайта (погледнете по-горе). При колебание съветвам да се запишете на по-долното ниво, дори с риск да се повтори (но и затвърди!) някоя от 10-те теми, защото пропуските са трудни за наваксване по-нататък.
 3. Ще получа ли сертификат за съответното ниво?
  • Искам да уточня, че сертификат (Zertifikat) се издава след взет ИЗПИТ (Prüfung). Успешното завършване на курс може да се награди с потвърждение за участието (Bestätigung), но няма как да се получи сертификат без явяване на признат изпит.

Отзиви:

Здравейте Анелия, преди бях влюбена в немския, но сега с Вашия поход още повече. Дълго време търсих най-подходящата форма и сега я открих. … Уроците са много добре структурирани, благодаря.“ Т.Д.

Курсът ми допадна много. Особено полезно за мен беше, че всичко беше преведено на български език – по този начин покрай граматиката научих и много нови думи и изречения. Благодаря!“ Г.П.

Благодаря Ви много за всичко, което правите! Наистина не съм попадала на по-добре поднесени и обяснени уроци от Вашите! “ Н.Н.

„Много Ви благодаря за курса! Обясненията са прекрасни, пасват чудесно с упражненията към тях. Изключително съм доволна от самия подход. Възхищавам Ви се!“ Т.Р.

Мила Анелия, искам от цялото си сърце да Ви Благодаря за огромния труд, който полагате за нас – Вашите ученици! … виждам какво сте събрала за нас. Това е огромен труд, Респект! “ М.К.

Много ми харесват домашните, които ни давате! Толкова много и разнообразни задачи, толкова много труд от Ваша страна! Благодаря ❤“ M.K.

Благодаря ви за усилията, които полагате, за да може всеки които има желание да научи този труден (поне за мен) език.“ Г.П.

Благодаря ви, уроците са полезни и много ясно и подробно обяснени, за което браво за труда. 🙂“ С.Н.

Здравей, прекрасна Ани!
Аз вече се записах за следващия курс … Искам още веднъж да те поздравя за прекрасно структурираният курс, в който участвах и като цяло за всичко, което правиш за нас!
“ М.К.

Скъпа Анелия, благодаря ти за труда и най-добрия начин, по който ни учиш. Благодарение на твоя курс имам много добри резултати.“ Т.Д.

Здравейте, Анелия!
Бих искала сърдечно да Ви благодаря за последните 10 седмици, през които с Ваша помощ успях да подредя моите хаотични знания по немски език и да си отговоря на много въпроси. Да учиш чужд език сам е трудно и Вашата подкрепа беше безценна.
“ П.С.

… Вашият курс много ми харесва, защото обяснявате разбираемо и също давате жокери или трикове и се фокусира върху граматиката, но също и доста глаголи и думи.“ А.С.

Курсът беше интересен и разбираем. На мен много ми допада като формат.“ А.С.

15 Kommentare zu „Онлайн курсове по немска ГРАМАТИКА

 1. Добро утро. Извинявам се предварително за въпросите, но съм напълно неука в тази сфера. От почти 3 месеца съм в Германия, до сега никога не съм учила немски и нямам абсолютно никаква представа за и от него. Та въпросът ми е дали мога да се запиша при Вас, като съм нулево ниво. Благодаря Ви за отделеното време.

  Like

  1. Здравейте, Снежана!
   Онлайн курсовете обхващат главно немската граматика, като покрай нея се учат и много думи. Както уроците, така и упражненията са преведени на български език. Курсът на ниво А1 започва с азбуката и материалът се надгражда с всеки урок. Ако сте готова да учите сериозно, редовно и да положите усилия, ще се справите. 🙂
   Поздрави, Анелия

   Like

 2. Здравейте!
  След успешно положен изходящ тест по дадено ниво, курсистът получава ли някакъв сертификат?
  Благодаря 🙂

  Like

  1. Здравейте, Милена.
   Сертификат се издава за успешно взет ИЗПИТ, а не курс! След успешно завършен курс се издава потвърждение за взетото участие (така нареченото Teilnahmebestätigung) – да, получавате такова, за немска граматика на съответното ниво. 🤓

   Like

 3. Здравейте, може ли да ми кажете дали имате вечерни онлайн курсове по немски на ниво А1.
  Благодаря ви.
  Поздрави Теодора

  Like

  1. Здравейте, Теодора.
   Онлайн курсовете, които предлагам, не са в определен ден и час, а се провеждат в писмен и видео формат, т.е. можете да учите и правите упражненията по всяко време на денонощието. В описанието ще намерите пълна информация.
   Поздрави, Анелия

   Like

  1. Здравейте, Данаил. Преподавам и В2, но на тези онлайн курсове се учи и упражнява главно граматиката, а тя е предмет на изучаване на нивата А1, А2 и В1; на ниво В2 само се повтаря и донаучава. 🙂

   Like

 4. В какво време ще се провеждат ,часовете? Ако човек е работещ ,ще е трудно да има присъствие на всички часове.
  Благодаря!

  Like

  1. Ако прочетете описанието внимателно, ще видите, че участниците не са обвързани с конкретни дати и часове; курсът протича в писмен и видео формат. 🙂

   Like

   1. Благодаря! Да прочетох ,но не ми стана много понятно .Сега обаче всичко ми се изясни . Т.е. ние жива връзка, няма да имаме ,само ще комуникираме в писмен вид. Така го разбирам . И още нещо да си изясня. А1 ще продължи 10 седмици ,както и всяко следващо ниво по още 10 седмици (приблизително по 2 месеца и половина на ниво).
    Благодаря!

    Like

   2. 👍
    Всяко едно отделно ниво (А1, А2 и В1) продължава общо 10 седмици – по една тема на седмица, т.е. на ниво общо 10 теми за тези 10 седмици. Написана е и крайната дата на курса, прочетете описанието докрай. 🙂

    Like

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s